Kävimme 8.10.09 Herra J:n kanssa kalareissulla Turun Hirvensalossa ja Kakskerran puolella... Reissun perimmäinen tarkoitus oli uusien kala-apajien katsastaminen / löytäminen, mutta myös mahdollinen muhkea kalasaalis motivoi tätä koulupäivän jälkeistä päähänpistoa.

Olimme aiemmin kuulleet paikalliselta kalamieheltä juttuja "kirkon kovista kalavesistä", mutta varmuutta siitä oliko kyse Hirvensalon vai Kaskenkerran kirkosta ei ollut.. Suuntasimmekin siis sen enempää miettimättä auton kohti kovasti venettä muistuttavaa Pyhän Henrikin ekumeenista taidekappelia (onkohan tämä edes oikea kirkko?) kohti. Tilanteen todettuamme, että eihän täällä miten kunnon rantaa edes ole päätimme kävellä metsän poikki viereiselle yleiselle uimarannalle. Hiekkaisen pohjan ja korkean veden vuoksi elättelimme toivoa erityisesti ahvenista. Käytimme täällä lippoja ja minnow spoonia viereisessä kaislikossa. Saalista ei tullut... ei ahventa eikä siis myöskään muutakaan.  Autoon ja keula kohti kalaisempia vesiä.

Seuraava pysähdys oli Tammiston venesatama, jonka laitureille eksyttiin "mitä täällä mahtaa olla" -periaatteella. Muutaman heiton ja voivottelun jälkeen totesimme paikan olevan ns. perseestä ja poistuimme.

Viimeisenä pysähdyksenä päätimme rohkeasti uskaltautua sinne Kakskerran puolelle minne alunperin olikin tarkoitus mennä. Matkan varrella näimme montakin lupaavaa paikkaa, joista kaltaisemme maakravut olisivat pystyneet hyvin heittelemään. Näihin paikkoihin saatamme palata tulevaisuudessa, mutta tarkoitus oli päästä sinne kirkolle asti vaikka sen tarkkaa sijaintia emme tienneetkään. Tovin ajamisen jälkeen kirkko löytyi. Paikoituksesta plussaa ;). Kirkon laituri oli hyvä heittelyyn: molemmilla puolilla oli kaislikkoa, vettä laiturin nokassa pari metriä ja ennen kaikkea paikka oli rauhallinen. Täällä tuli uitettua melkein kaikkea mitä arsenaalista löytyy: vaappuja, lusikoita, ruohikkouistimia, lippoja ja jigejä... Parin kolmen tunnin jälkeen vain se oleellinen jäi jälleen kerran puuttumaan eli ne kalat. No ehkä ensi kerralla tai sitten kuulemamme kalajutut olivat vain niitä juttuja....

Kaikinpuolin reissu oli kuitenkin ihan onnistunut ja positiivisin mielin voi kakskertaan suunnata tulevaisuudessakin. Loppuun vielä arvostelut kalapaikoista kouluarvosanoin.

Hirvensalon uimaranta: viisi ja puoli

Tammiston venesatama: viitonen

Kakskerran kirkon laituri: kahdeksan miinus (kalat puuttuivat)

-Ville