Noniin, lähdettiinpä sitten vihdoinkin sinne kauan kaipaamalleni kalareissulle merelle. Otettiin suunnaksi Naantalin Luonnonmaa ja sieltä Raision kaupungin virkistysalue, tottelee nimeä Villantila. Keli oli mitä komein, aurinko paistoi täydeltä tuutilta vielä näin lokakuisena iltapäivänä, vaikkakin kevyt 7-9m/s tuuli hieman puhalteli syksyn merkiksi. Nyt pääsi uudet jenkkiarmeijan käytöstä poistuneet kalvopintaiset maastokuoritakit elementtiinsä, eipä tullut tuuli läpi ei sitten millään.

Innostusta hieman laimensi ehkä se että veneellä emme päässeet kulkemaan. Pari soutupaattia laiturilla oli lujasti lukittuina, mutta yhtäkään kaupungin paattia ei ollut näköpiirissä, joten oli tyytyminen rantaheittelyyn. Oma vene sitten kun pääsee irti opiskelijahelvetistä :).

Siinä sitten laiturilta heiteltiin monenmoista viehettä, lippaa, lusikkaa, vaappua ja jigiäkin koiteltiin. Ei irronnu kalaa sitten millään. Kunnes keltavalkoisella lipalla huolellinen heitto hiekkarannan syvennykseen, ja sieltähän nappas merten kauhu. Oli siinä ilossa pitelemistä kun myöhään aloitetun kauden ensimmäin fisu jäi koukkuun. Luonnonmaan vesistä nousi ehkä jopa puolikiloinen hauki, eipä siinä mitään. Laitettiin kaveri takaisin kasvamaan, tullaan hakemaan sitten parin vuoden päästä kun on vähän massaa tullut.

Kaiken kaikkiaan mukava reissu, keli oli mitä mainioin vaikka kalaa ei juuri tullutkaan. Kaiken kruunasi vielä erinomaiset luomuomenat tilan päärakennuksen takapihalta.

Tästä se kalakausi vasta alkaakin!

Saalis:
1 pieni hauki
 

- Jani